Els canvis continus del mercat

 

 

L’empresa i l’empresari es qüestiona sovint quin és el seu mercat i el dels seus competidors, si l’empresa del costat té més èxit que la seva, com és que l’altre surt en les millors publicacions i ell no? Com és que quan va al restaurant que li ha recomanat el seu amic hi troba aquells vins i els seus no hi són? Fins i tot quan va a restaurants que no li han recomanat, tampoc hi són els seus vins i els dels altres sí, i així successivament,  fins que no para de preguntar-se una i altra vegada les mateixes preguntes… i és que el problema és que busquem les preguntes fora, quan la resposta sempre la tenim a dins. Ja ho deia Albert Einstein “si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix” que traslladat al tema d’avui, seria si busques respostes diferents, no facis sempre les mateixes preguntes.

 

Les preguntes adequades haurien de ser, a títol d’exemple ja que aquí no s’hi poden incloure totes, les següents: com és la meva empresa? Hi ha coherència entre el que represento, el que tinc, i el que ofereixo? La relació que hi ha entre els vins que elaboro i el valor que ofereixo és l’adequat? tinc una estratègia apropiada i enfocada al tipus de producte que elaboro? Quines són les avantatges competitives dels meus vins ver la resta del mercat?  com arriba la meva filosofia d’empresa (si és que arriba) al consumidor final? Tinc el distribuïdor adient al meu tipus de producte? és realment el millor distribuïdor i el més gran el que em convé a mi?  etcètera.

El mercat canvia ràpida o lentament, però canvia, aquest és el quid de la qüestió i les persones també ho fem, el que més costa de vegades és que ho facin les empreses, les quals arrossegades per la seva rutina i enfocades desmesuradament a invertir en la millor maquinària i a grans produccions,  es queden ancorades i paralitzades en altres temes bàsics com són la comunicació i el màrqueting dels seus vins i caves. En la major part, les empreses, ni tant sols tenen cap estratègia, amb sort algunes disposen d’algun familiar que els gestiona el Facebook i Twitter i amb això creuen que ja tenen el mercat cobert.

 

Quan el canvi t’agafa per sorpresa la confiança en una assessoria externa és la clau per a la implantació d’uns sistemes determinats enfocats a la millora contínua i el creixement competitiu de la teva empresa.

 

NURIA RUIZ MILA

DIRECTORA

nuria@qualiavins.com

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *